За підтримки Женевського центру управління сектором безпеки (DCAF) у п’яти гарнізонах Збройних Сил України проведено заняття з військовослужбовцями щодо їх ознайомлення з положеннями Демократичного цивільного контролю. Основні зусилля фахівці громадської організації «Ліга офіцерів», які залучалися до проведення занять, зосередили на інформуванні слухачів щодо прав і свобод військовослужбовців. Варто зазначити, що заняття відбувалися за сприяння Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковника Руслана Хомчака та безпосередньо організовувалися управлінням зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.

Під час занять представники ГО «Ліга офіцерів» ознайомили військово-службовців з міжнародними та національними стандартами прав і свобод військовослужбовців, положеннями українського законодавства щодо норм соціального захисту.

Одночасно слухачам було наголошено на важливості дотримання у військових колективах правої культури та розкрито її позитивний вплив на вирішення проблемних питань, які можуть виникати безпосередньо в підрозділі. Також під час робочого спілкування з командирами підрозділів йшлося про необхідність ведення роз’яснювальної роботи з підлеглим особовим складом із зазначених питань, а також порядок реагування на звернення військовослужбовців з огляду на кращі практики європейських країн.

Своєю чергою присутні на заходах офіцери служб зв’язків з громадськістю ЗС України вдало поєднали доведену до слухачів теоретичну інформацію з реальними проблемами військовослужбовців, з якими вони щоденно стикаються під час проходження служби. Завдяки цьому зустрічі у гарнізонах відбулися на засадах відкритості та взаємоповаги, а також наочно продемонстрували можливості громадських організацій працювати в інтересах подальшого впровадження у військових колективах аспектів Демократичного цивільного контролю над Збройними Силами відповідно до Закону України «Про національну безпеку України».

Управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.

Фото управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.