Задля популяризації парламентської просвіти серед дітей та молоді, підвищення рівня обізнаності школярами новітньої історії української Незалежності та з нагоди 30-ї річниці Дня Незалежності України, Освітній центр Верховної Ради України у співпраці з міжнародним дитячим центром «Артек» проводить онлайн-конкурс відеоробіт на тему: «Незалежність моєї країни».

Діти від 9 до 12 років мають змогу позмагатися за право внести Прапор України до будинку Верховної Ради 24 серпня, в день 30-ї річниці Незалежності України. У 1991 році цей прапор до парламенту вносили народні депутати першого скликання. Для участі в конкурсі потрібно заповнити Google-форму (https://bit.ly/3zy83JN) та прикріпити до неї відеороботу, яка розкриває тему: «Незалежність моєї країни».

Учасники можуть у довільній формі та за допомогою будь-яких допоміжних матеріалів висловити свою думку. Але є й певні обов’язкові вимоги:

• на відео має бути учасник, який бере участь у конкурсі;
• загальна тривалість відео — до 60 секунд, розмір — не більш як 200 МБ;
• формат зйомки — горизонтальний, мова — українська;
• відео має бути знято при денному чи студійному світлі;
• аудіосупровід має бути чітким, без шумових перешкод.

Прийом конкурсних робіт триватиме до 18:00 9 серпня. Переможців визначить спеціально створена конкурсна комісія, а результати оголосять 15 серпня на Facebook-сторінці Освітнього центру Верховної Ради України.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.