Президент Володимир Зеленський ухвалив рішення про зміну начальника Генерального штабу Збройних Сил України, командувача Десантно-штурмових військ ЗСУ та Командувача об’єднаних сил — з посад звільнені Сергій Корнійчук, Євген Мойсюк та Володимир Кравченко. Новим начальником Генерального штабу ЗСУ призначений Сергій Шаптала, Олександр Павлюк — командувачем операції Об’єднаних сил.

«Після проведених ротацій та заміни командирів і керівників як в армії, так і в Міністерстві оборони очікую системнішої роботи та розуміння кожним бійцем нашої армії перспективи розвитку Збройних Сил загалом», — прокоментував своє рішення Володимир Зеленський.

Він наголосив, що необхідно активізувати виконання завдань, спрямованих на забезпечення модернізації нашої армії та стовідсоткової підготовки військовослужбовців до захисту України в умовах сучасної війни.

«Зараз у світі відбувається стрімка трансформація сил і засобів для ведення війни. Наші військові мають бути готові до максимально ефективного виконання завдань у будь-яких умовах», — зазначив Володимир Зеленський.