Вона презентувала стратегічне бачення подальшого розвитку «Голосу». Відповідаючи на запит частини партійців, під час з’їзду поставили на голосування питання довіри голові партії. Свою підтримку чинній очільниці висловили 86 відсотків делегатів.

Після цього, на вимогу партійців, учасники з’їзду перейшли до питання довіри до всіх членів політичної ради партії «Голос». Так, делегати висловили довіру і підтвердили повноваження Інни Совсун, Ярослава Железняка, Андрія Осадчука та Григорія Маленка як членів політичної ради партії. Водночас до політради обрали голову Рівненської обласної територіальної організації партії Романа Денисюка та голову Харківської обласної територіальної організації партії Олексія Бабешка. На своїй сторінці у Фейсбуці «Голос» дякує Віктору Євпаку та Ростиславу Добошу за роботу та повагу до демократичних процедур.

На з’їзді «Голосу» також затверджено зміни до статуту партії. Нова його редакція конкретизувала ідеологічні засади та мету роботи партії, розширила залучення територіальних організацій партії до управління і прийняття управлінських рішень, істотно зменшила повноваження голови партії на користь політичної ради, забезпечила незалежність контрольно-ревізійної комісії від одноосібної позиції очільника партії.

«Інституційна організація є тільки тоді, коли поважають правила, навіть якщо вони комусь не подобаються. Відповідаючи на запит частини партійців, розуміючи політичні можливості і зміни в роботі партії, що стали наслідком місцевих виборів-2020, нам було критично важливо продемонструвати готовність залучати в наші лави нові команди, створювати для них мотивацію, давати чітке розуміння порядку залучення в роботу партії, в якій стратегічні рішення ухвалюють колегіально і де добре чують партійців на місцях», — підкреслив народний депутат, член фракції «Голос» та керівник статутної комісії Андрій Осадчук.

Нову редакцію статуту підтримали всі присутні делегати. За словами А. Осадчука, «це єдині правила, за якими партія має працювати, тому ці правила мають бути чіткими і зрозумілими. Усі члени мають їх дотримуватися. Бо інакше це не інституція і не демократія». Народний депутат висловив переконання, що всі нововведення сприятимуть розвитку й зміцненню партії для впровадження якісних змін в Україні.

Раніше прес-служба «Голосу» поширила коментар щодо заяв окремих депутатів про вихід із лав цієї політичної сили. «Ми вдячні колегам за спільну роботу і з повагою ставимося до їх рішення вийти з партії, бо, справді, останні події доводять, що спільна робота з будівництва партії неможлива, — йдеться у цьому повідомленні. — Водночас ми підкреслюємо, що базових ідеологічних розбіжностей з колегами в нас немає. І впевнені: вони розуміють, що, як депутати, обрані від партії «Голос», мають продовжити виконувати програму партії, з якою ми виграли вибори».

Вл. інф.