Окупанти відкривали вогонь з мінометів 82-го калібру поблизу Опитного, зі станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, а також великокаліберних кулеметів неподалік Причепилівки.

«Біля Південного та Новолуганського російські найманці обстрілювали українські позиції з автоматичних станкових гранатометів. У районі Світлодарська ворог застосовував станкові протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети. Поблизу Оріхового російські окупанти здійснювали обстріли з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї», — повідомляють у штабі ООС.

Крім того, на Луганщині, як і в попередній день, було зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування.

У штабі зазначають, що українські військові на обстріли російсько-окупаційних формувань відкривали вогонь у відповідь.

Станом на 7-му годину з початку доби 3 серпня зафіксовано три порушення режиму тиші — ворог застосував зброю поблизу Золотого, Світлодарська та Луганського.

Про факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.
Українські військові контролюють ситуацію в районі проведення ООС та дотримуються режиму припинення вогню.