Голова Верховної Ради Дмитро Разумков

Не стало Євгена Марчука — відомого державного діяча, екс-прем’єр-міністра та першого Голови Служби безпеки незалежної України. Упродовж свого життя він не раз робив внесок у розвиток нашої країни.

Висловлюю співчуття родині Євгена Кириловича. Вічна па-м’ять!

Президент України Володимир Зеленський

Пішов з життя генерал Євген Марчук.

Він був Прем’єр-міністром України, міністром оборони та Головою СБУ. Усе своє життя Євген Кирилович присвятив захисту національних інтересів України. Зокрема, він брав участь у врегулюванні конфлікту з росіянами щодо острова Тузла. Цей кейс точно є прикладом вкрай ефективної та дієвої реакції відповідальних політиків на безпідставні, але агресивні територіальні зазіхання з боку сусідів. А в останні роки Євген Марчук захищав Україну в Тристоронній контактній групі. Завдяки, зокрема, і його зусиллям був встановлений режим тиші на Донбасі, який зберігається дотепер. Упевнений, що величезний досвід Євгена Кириловича слугуватиме дороговказом для майбутніх поколінь державних діячів, які ставлять інтереси Української держави понад усе.

Щирі співчуття родині та близьким. Вічна пам’ять.

Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк

Пішов Євген Марчук... Бачились з ним на святкуванні 25-річчя Конституції. Фото Олександра Клименка. 28.06.2021. Вічная пам’ять. Щирі співчуття родині Євгена Кириловича!

П’ятий Президент України Петро Порошенко

Україна втратила дуже гідну і достойну людину, видатного державника Євгена Марчука.

Разом з Євгеном Кириловичем від нас пішли його великий досвід, його мудрість і його надзвичайно сильне почуття обов’язку. Історики ще напишуть про шляхи, якими він прийшов до найголовнішого вибору свого життя. Але на самому початку Незалежності він зробив його чітко, однозначно і без жодного сумніву. Генерал Марчук став на службу своєму народу і державі. 
І залишився вірним їм до останнього по-диху...

Низький уклін і вічна пам’ять Євгену Марчуку за його службу Україні. Щирі співчуття дружині пана Євгена Ларисі Івшиній, всім рідним і близьким...