Під час робочої поїздки міністра соціальної політики України Марини Лазебної на Донеччину.

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна під час робочої поїздки на Донеччину відвідала заклади соціального захисту населення, розташовані у Краматорську, Дружківці та Бахмуті, й зустрілась із головою Донецької облдержадміністрації Павлом Кириленком та іншими керівниками.

На зустрічі очільниці Мінсоцполітики України з головою Донецької ОДА було розглянуто актуальні соціальні проблеми області. Йшлося, зокрема, про необхідність відродження Слов’янського курорту, який є унікальною для України оздоровницею, що має слугувати людям, особливо — з інвалідністю.

Разом із Павлом Кириленком Марина Лазебна відвідала один із найцікавіших соціальних об’єктів області — Дружківський дитячий будинок-інтернат. Тут проходять реабілітацію та навчаються 224 дитини з порушеннями фізичного та інтелектуального розвитку, зокрема 75 переселенців. Інтернат, який є зразковим сучасним закладом, та його вихованці справили на неї приємне враження.

Міністр соціальної політики України ознайомилась і з роботою державної реабілітаційної установи «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалід-ністю «Донбас», який функціонує у Краматорську з 2007 року та надає послуги з реабілітації дітей та дорослих. Одним із важливих напрямів роботи центру є проведення заходів із комплексної реабілітації учасників АТО/ ООС.

Директор Центру «Донбас» Світлана Фоміна подякувала Марині Лазебній за постійну підтримку та допомогу в розвитку установи. Завдяки зусиллям міністра соціальної політики тут була значно збільшена штатна чисельність працівників, що дало змогу підвищити кількість та якість послуг.

Марина Лазебна поспілкувалася з підопічними центру та поцікавилась їхніми проблемами. Люди, які нині проходять реабілітацію, висловили свої побажання щодо внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів та зміни тривалості надання послуг з реабілітації. За словами міністра, всі проблемні питання будуть опрацьовані для покращення надання послуг установами соціального захисту.

Під час перебування в Бахмуті міністр соціальної політики України оглянула соціальний центр, що діє у форматі «Прозорий соціальний офіс» з весни 2021 року та вже надає 104 різноманітні послуги для мешканців Бахмута, району, мешканців інших міст Донеччини і Луганщини, а також громадян, які проживають на тимчасово окупованих територіях.

Міністр відзначила високий рівень підготовки співробітників «Прозорого соціального офісу» й оцінила належну якість роботи установи. Марина Лазебна підкреслила, що Бахмут завжди був одним із лідерів впровадження сучасних технологій, тому запропонувала взяти участь у пілотному проекті з упровадження єдиної бази даних для соціальних служб, що має спростити роботу спеціалістів та пришвидшити надання послуг.

Донецька область.

Фото прес-служби Донецької ОДА.