«Мені особливо приємно, що нагороди ви отримуєте напередодні найбільшого свята Української держави — Дня Незалежності. 30 років тому Україна відновила свою державність, заплативши насправді високу ціну за те, щоб жити у своїй державі», — наголосив перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.

Вручаючи нагороди, пан Богдан нагадав, що за результатами обговорення та шляхом відкритого голосування премію імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності було присуджено: у номінації «За кращу публікацію у друкованих засобах масової інформації» — Михайлу Сороці за книгу «Блогосфера не має кордонів», у номінації «За кращий твір у телевізійній сфері» — Анастасії Гудимі та Олені Дей за випуск програми «Відтінки України»: «Родина Бартошів. Хранителі замку «Сент-Міклош» (АТ «НСТУ», UA: Перший та UA: Культура); у номінації «За кращий твір у радіомовній сфері» — Володимиру Носкову за радіопередачу «Радійні історії. Говорить Харків!» (АТ «НСТУ»); у номінації «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері»—Світлані Остапі, Вадиму Міському, Ігорю Розкладаю за книжку «Суспільне мовлення в Україні: історія створення та виклики».

Варто зазначити, що цього року на здобуття премії було висунуто 18 творів, 9 із яких — у номінації «За кращу публікацію у друкованих засобах масової інформації».

Вл. інф.