Роботи на вантовому мосту.

Як повідомляє Служба автомобільних доріг (САД) в області, на вантовому мосту понад півтисячі мостобудівників працюють одночасно на пілонах, у верховій і низовій його частинах. «Вантовий міст входить до складу автотранспортної магістралі через Дніпро в Запоріжжі. Він буде найвищим в Україні й восьмим за висотою у Європі. Не даремно запорізькі мости є флагманом програми «Велике будівництво», — зазначають у САД.

На пілоні його верхової частини мосту вже забетонували першу після поновлення робіт захватку висотою 3,3 метра. Армують і монтують опалубки для бетонування наступної захватки. Також на верховій частині мосту зварюють стики між змонтованими секціями прогінної будови. Паралельно виконують піскоструминне очищення і фарбування секцій. У низовій його частині очищують секції піскоструминним методом, обладнують буронабивні палі монтажних опор.

В активній фазі й роботи на підходах до вантового мосту. На підході до низової частини, з боку острова Хортиця, виконали опускання прогінної будови до проектних позначок і монтують консолі для кріплення опалубки плити проїзду. На верховій частині виконуються ремонтні роботи на плиті проїзду прогінної будови. На з’їздах з мосту виконуються ремонтні роботи на плиті проїзду прогінних будов. На в’їзді на низову частину ведуться підготовчі роботи: на будмайданчику накопичують металоконструкції для подальшого монтажу.

На балковому мосту — позакласному мосту в складі автотранспортної магістралі через Старий Дніпро — готуються до опускання прогінної будови на опори.

Нагадаємо, верхову частину балкового мосту відкрили для руху в грудні минулого року. В низовій частині завершити роботи планують до кінця нинішнього року.

Запоріжжя.

Фото САД у Запорізькій області.