Останні кілька днів на Донбасі гаряче. Російські найманці здійснили масштабний обстріл Авдіївки Донецької області. Внаслідок чого восьмеро наших військових дістали поранення. Також у районі обстрілу на три дні обмежили рух потягів.

За інформацією прес-центру штабу ООС, окупанти стріляли із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та артилерії калібру 122 мм. ЗСУ були вимушені відкрити вогонь у відповідь. Внаслідок обстрілу гібридні війська РФ пошкодили об’єкти цивільної інфраструктури міста, однак постраждалих серед місцевого населення немає.

Не минулося без провокацій на фронті й за останню добу. Так, станом на ранок 30.08 зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню. Поблизу Широкиного незаконні збройні формування гатили з мінометів 120-го калібру. Біля Золотого-4 противник вів вогонь з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Неподалік населеного пункту Причепилівка бойовики стріляли з підствольних гранатометів. У напрямку Кримського ворог провокував з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Біля Попасної окупанти вели вогонь з великокаліберних кулеметів. Поблизу Золотого-3 — зі станкових протитанкових і підствольних гранатометів, а також великокаліберних кулеметів.

«Внаслідок обстрілів російсько-окупаційних військ два військовослужбовці Об’єднаних сил дістали поранення. Воїнів транспортували до лікувальних закладів. Стан здоров’я одного пораненого оцінюється медиками як тяжкий, іншого — задовільний», — зазначили в штабі.