За цей час вакциновано 133 922 особи, загалом з початку антиковідної кампанії з імунопрофілактики — 5 618 798 осіб.

Також у відомстві повідомляють, що станом на вівторок усі регіони України перебувають у зеленій зоні епідеміологічної небезпеки. Однак у Луганській, Тернопільській, Харківській, Херсонській і Чернівецькій областях перевищено рівень захворюваності.

Крім того, на Луганщині та Львівщині динаміка госпіталізацій хворих на коронавірус перевищує норму. При нормі не більш як 50% на Луганщині вона становить 92%, а на Львівщині — 60,9%. Перевищення норми виявлення нових випадків інфікування спостерігається у Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Луганській, Львівській, Одеській, Полтавській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Чернівецькій і Чернігівській областях.

Норма виявлення нових випадків інфікування перевищена в середньому по всій країні на 4,9% при нормі для зеленої зони не більш як 4%.

Україна може вийти із зеленої зони й перейти в жовту вже в першій половині вересня. Про це повідомив керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко, інформує «Інтерфакс-Україна». Ганиченко зазначив, що МОЗ спрямувало «відповідні подання, щоб зібралася національна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки й надзвичайних ситуацій, і ця комісія зможе зафіксувати вихід України із зеленого рівня».

«Швидше за все, цей вихід відбудеться з понеділка, це знову ж згідно з коментарями МОЗ, і це цілком відповідає розвитку подій», — сказав він.

***

Зареєстрований ще на початку 2021 року в Колумбії новий штам коронавірусу, якому ВООЗ присвоїла найменування «Мю», виявив надзвичайно небезпечні якості. Зокрема, він здатний ламати антитільний захист, набутий завдяки або перенесеній COVID-інфекції, або вакцинації. Про це заявив головний радник президента США з медичних питань Ентоні Фаучі одному з американських телеканалів. За його словами, на сьогодні немає достатніх підстав говорити про те, що вакцини, які застосовуються у країні, реально захищають від атаки COVID-штаму «Мю». Ентоні Фаучі зазначив, що штам «Мю» нині не має реальної загрози й, у всякому разі поки що, не витримує ніякого порівняння за силою зараження з COVID-штамом «Дельта».