8 вересня.

Чехія — Україна. 1:1. Голи: Корнієнко, 27, Видра, 90+4.

Чехія: Станек, Цоуфал, Голеш (Каша, 61), Ємелка, Гавел (Матею, 46), Крал, Соучек (Барак, 61), Пешек (Гложек, 46), Саділек, Змргал (Видра, 46), Тецл (Сачек, 76). Тренер — Ярослав Шилгавий.

Україна: Бойко, Качараба, Кривцов (Соболь, 46), Сирота, Корнієнко, Макаренко (Шапаренко, 56), Зінченко, Тимчик, Ярмоленко (Кочергін, 76), Зубков (Булеца, 64), Сікан (Яремчук, 56). Тренер — Олександр Петраков.

Рефері — Філіп Глова (Словаччина).

Пльзень. Стадіон «Дусан Арена». 5 000 глядачів. 19 градусів.

Наша команда цього разу зіграла в експериментальному складі. Річ у тім, що частина основних гравців мають проблеми зі здоров’ям. Ще одна причина — наступного тижня «Динамо» і «Шахтар» стартують у груповому турнірі Ліги чемпіонів.

Клуби готуються до цього відповідального моменту. Тому було враховано і цей момент.

Одне слово, ми побачили одразу п’ятьох дебютантів (трьох у старті і двох, котрі вийшли на заміну). Власне, для цього й проводяться спаринги, щоб надати можливість пограти ширшому колу виконавців. Такі зустрічі дають чимало корисної інформації наставникам команд.

А от господарі виставили свій майже бойовий склад. Й одразу пішли вперед, застосовуючи пресинг, постійно створюючи загрозу нашим воротам. Але гості в обороні, як то кажуть, працювали в поті чола. А за найменшої нагоди намагалися контратакувати. Поступово чехи оту пару завзяття випустили. І десь з 20-ї хвилини і до перерви українці діяли досить привабливо. За цей період вони й рахунок відкрили.

Гольова атака розвивалася так. Зінченко передачею знайшов на правому фланзі Тимчика. Той прострелив, а дебютант збірної Корнієнко з-за меж карного майданчика потужно і влучно пробив.

У другому таймі господарі мали перевагу, створили кілька моментів. Але наші рятувалися. Цей рахунок протримався до останніх секунд зустрічі. Однак наші футболісти, на жаль, не втримали перемогу. Господарям вдалося врятуватися — Видра вже на 4-й доданій хвилині точно пробив під поперечину.

Отже, цей ігровий цикл для збірної України завершився. Вона не програла жодної зустрічі з трьох, але щоразу задовольнялася нічиїми.

Тепер наша національна команда офіційні матчі проведе через місяць. 9 жовтня в Гельсінкі вона зустрінеться з фінами — своїми основними конкурентами за другу позицію в турнірній таблиці. 12 жовтня у Львові прийматиме команду Боснії і Герцеговини. І з цим суперником завершить груповий турнір 16 листопада в місті Зеніца на стадіоні «Біліно Поле».

Залишається сподіватися, що у жовтнево-листопадовому змагальному періоді збірна України в оптимальному складі і з добре продуманою тактикою нарешті вирветься з нічийного полону. А поки що маємо присмак невдоволення насамперед грою команди.