Про це повідомили в Луганському регіональному відділенні Асоціації міст України.

Основною метою програми «Нове село» є будівництво в сільській місцевості сервісних зон, де працюватимуть ЦНАП, відділення пошти, аптека з програмою «Доступні ліки», опорний пункт поліції, супермаркет, сервісний центр, пожежний пункт, медичний центр тощо. Сервісні зони в рамках програми «Нове село» зводяться на кшталт таких, що вже діють у Щасті Луганської області та в Новотроїцькому, що на Донеччині. Навколо буде облаштована територія зі спорткомплексом, дитячими майданчиками, сільським клубом, сучасним освітленням, відремонтованим дорожнім покриттям, вело- та біговими доріжками.

Загальна сума проекту становить понад 20 мільйонів гривень. Внеском громади є надання деяких окремих видів будівельних робіт та робіт із благоустрою прилеглої території. Також свій монетарний внесок забезпечуватимуть підприємці, які в подальшому надаватимуть у сервісній зоні свої комерційні послуги.

Шульгинська сільська територіальна громада здобула право на впровадження проекту «Нове село» завдяки перемозі в конкурсі. Подальша розробка та реалізація проекту забезпечить мешканцям громади можливість отримувати першочергові послуги централізовано в одному приміщенні, а ще — користуватись сучасними облаштованими майданчиками для дозвілля.

Луганська область.