Збірна України здобула чергову перемогу.

Фото ФБУ.

Щоправда, є й інші претенденти — Кіпр, Фінляндія, Латвія, Угорщина та РФ.

«30 вересня президент ФІБА має приїхати до нашої країни для перемовин із Президентом України Володимиром Зеленським. Буде розмова про проведення Євробаскету.

Для цього потрібно два нові зали. Ми збираємося побудувати 15-тисячник у Києві, а також 10-тисячник в іншому місті. Ми розглядаємо варіанти Львова, Дніпра, Одеси та інших міст.

Звести арени до 1 грудня 2024 року. Це, гадаю, здійсненно. Але, як відомо, є й інші претенденти на проведення Євробаскету», — розповів очільник ФБУ.

Він також торкнувся теми національної команди. На жаль, гравці НБА Святослав Михайлюк та Олексій Лень не візьмуть участь у найближчих матчах збірної України, оскільки їх не відпускають з клубів.

«Буде Богдан Близнюк, багато наших хороших гравців, крім баскетболістів НБА. Михайлюк із Ленем не приїдуть, ніхто нікого не відпускає. Решта гравців будуть», — сказав Михайло Бродський.

Як відомо, Михайлюк розпочне новий сезон НБА у складі «Торонто Репторс». Українець підписав контракт з новим клубом на два роки. Лень найближчі два сезони виступатиме за «Сакраменто». До речі, новий регулярний чемпіонат НБА стартує 19 жовтня.

А збірна України 26 листопада в рамках кваліфікації чемпіонату світу-2023 проведе виїзний матч проти Грузії. Потім українці 29 листопада зіграють у Києві з Північною Македонією.

Відбірна серія продовжиться вже наступного року.

24 лютого. Іспанія — Україна. 27 лютого. Україна — Іспанія. 1 липня. Україна — Грузія.

4 липня. Північна Македонія — Україна.

Нагадаємо, восени наступного року команда Айнарса Багатскіса стартує в груповому раунді Євробаскету-2022, куди вийшла з першого місця у відбірній групі. Змагання відбудуться в чотирьох країнах — Німеччині, Чехії, Італії та Грузії.

Група С. Мілан. 2 вересня. Україна — Велика Британія. 3 вересня. Естонія — Україна.

5 вересня. Україна — Італія. 6 вересня. Греція — Україна. 8 вересня. Хорватія — Україна.

По чотири найкращі команди з кожної групи виходять до плей-оф.