І господарі можуть вийти на той матч з новим наставником. Чому?

Річ у тім, що в таборі каталонського клубу назріває звільнення тренера. Нідерландця Рональда Кумана (на знімку) можуть відправити у відставку вже найближчим часом через провальні результати його підопічних.

До речі, «Барселона» вдома розписала мирову з «Гранадою» в матчі п’ятого туру чемпіонату Іспанії. Поєдинок відбувся на «Камп Ноу» і завершився з рахунком 1:1. Причому господарі врятувалися на 90-й хвилині.

Куману вже й заміну підшуковують. Серед претендентів — екс-тренер «Ювентуса» Андреа Пірло, якого вважають основним кандидатом.

Також до того списку входять: Гаві Ернандес (нині працює в клубі «Аль-Садд», Катар), Антоніо Конте (без клубу), Ерік Тен Гаг («Аякс», Нідерланди) та Марсело Б’єлса («Лідс», Англія).

Керівництво каталонського клубу звернуло увагу ще й на тренера збірної Бельгії Роберто Мартінеса.

З цього приводу висловився і дав пораду своєму колишньому клубу легенда «Барселони» Андрес Іньєста.

«Чи бачу я Гаві на посаді тренера «Барселони»? Гадаю, так. Він має достатньо впевненості та підготовки, щоб очолити каталонський клуб», — цитує Іньєсту іспанське видання Sport.es.

Якщо Кумана таки звільнять, то він може розраховувати на солідну компенсацію — 6 мільйонів євро. Це якщо керівництво «Барселони» буде ініціатором розірвання контракту з тренером, повідомляє AS.

Чинна угода нідерландського фахівця з «Барсою» розрахована до літа 2022 року. Така сума штрафу передбачена у зв’язку з тим, що Куман самостійно платив компенсацію Нідерландському футбольному союзу при переході з посади тренера збірної цієї країни до каталонської команди.

Напевно, і без цієї суми пан Куман — людина небідна. Але є речі, важливіші за гроші, — це професійний престиж, тренерський авторитет. І йому, поза сумнівом, хотілося б продовжити працювати з «Барсою» успішно.

Утім, є варіант, що таке бажання нідерландця може здійснитися. І він продовжить роботу...

Фото fcbarcelona.com