Про це під час брифінгу у парламенті повідомив представник групи, народний депутат Дмитро Лубінець.

«Ми стоїмо на початку опалювального сезону, і зрозуміло, що всіх нас турбує, якою буде ціна на газ і що взагалі відбуватиметься з цінами. На жаль, через недолугу роботу Кабінету Міністрів державна компанія «Нафтогаз» знову хоче істотно підвищити ціну на газ. І все це відбувається на тлі інформації, яку оприлюднив головний виконавчий директор «Нафтогазу» Отто Ватерландер, що собівартість видобування українського газу становить 1 гривню», — наголосив народний депутат, поцікавившись водночас, куди ж ідуть ці надприбутки.

«Вони йдуть на величезні заробітні плати. Наприклад, член правління «Нафтогазу» отримує за місяць 1 мільйон 370 тисяч гривень, член наглядової ради — 533 тисячі гривень. І це при тому, що інколи вони збираються на свої засідання раз на місяць, і то онлайн», — відповів на своє ж запитання Д. Лубінець.

«Ми дивилися аналітику і з’ясували, що єдина країна, яка підняла ціну на газ в умовах пандемії коронавірусу, — Україна. Решта країн або тримають стару ціну не лише на газ, а й на житлово-комунальні послуги, або навіть понизили її», — сказав депутат, додавши, що група «За майбутнє», яка складається винятково із мажоритарників, під час Години запитань до уряду публічно порушуватиме це питання перед Прем’єр-міністром.

Вимагатимуть народні депутати збільшення коштів на субсидії і щоб Кабмін звернув увагу на те, що відбувається в державному підприємстві НАК «Нафтогаз», а український газ продавався за ціною не більш як 3,50 гривні. Таку ціну обранці вважають цілком ринковою.