Як повідомили учора в прес-службі Міністерства внутрішніх справ, в автомобіль із посадки було здійснено приблизно 18 пострілів, відповідно до огляду, з автоматичної зброї. Сам Сергій Шефір не постраждав, але поранення дістав його водій. Нині, за словами медичних працівників, його життю нічого не загрожує.

«СБУ спільно з Національною поліцією та УДО з’ясовує усі обставини події. Проводяться необхідні слідчо-оперативні заходи. Розпочато провадження з попередньою кваліфікацією «замах на вбивство двох і більше осіб» (ст. 115 ККУ)», — повідомили в МВС.

Перший помічник Президента України Сергій Шефір заявив, що замах на нього було скоєно задля залякування вищого ешелону влади в країні. «Все, що я можу сказати, цей замах було скоєно з метою залякування вищого ешелону влади. Але треба розуміти, що Володимир Зеленський у нас дуже вольова людина, стержнева, його не залякати. Він обрав правильний шлях, йде своєю дорогою, народ його підтримує. Дай Боже, впораємося з усіма цими речами», — заявив він на брифінгу МВС щодо замаху на нього.

Він також поділився подробицями інциденту. «Їхали, раптом пролунали постріли, поранили водія. Водій — молодець, поїхав далі. Ми прискорилися трохи. Було моторошно. Тут же я зателефонував у поліцію, міністру МВС. Правоохоронні органи спрацювали оперативно... Водія забрала «швидка»... Відчуття не з приємних», — поділився перший помічник Президента.