Документ передбачає консолідацію адміністративних, матеріальних і фінансових ресурсів з метою створення в Сумах сучасного спеціалізованого медичного центру. Він з’явиться на базі обласного онкологічного диспансеру, окремі приміщення якого було збудовано ще сто років тому.

Для ремонтно-будівельних робіт необхідно акумулювати 250 мільйонів гривень, ще 170 мільйонів гривень витратять на придбання лінійних прискорювачів — високочастотного і двох низькочастотних. Створено обласний благодійний фонд, куди вносять кошти всі охочі. Сумська міськрада вже виділила 15 мільйонів гривень на придбання новітнього комп’ютерного томографа, який встановлять до кінця нинішнього року. Наразі в Сумах завершується ремонт головного корпусу онкологічного диспансеру, який уже готовий майже на 100 відсотків. Роботи виконують за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

За словами голови ОДА Дмитра Живицького, вже є домовленість з Офісом Президента про те, що спеціалізований медцентр у Сумах наступного року буде включено до національної програми «Велике будівництво».

Сумська область.

Фото із сайту sorada.gov.ua