— Загальний педагогічний стаж подружжя Ляшиків — майже вісімдесят років! — розповідає директор Прислуцького ліцею, депутат Березнівської міськради Сергій Минюк. — Вони досвідчені у своїй професії, діляться досвідом із молодими вчителями. А головне — їх люблять діти. Цікаво, що Іван Олександрович — випускник нашої школи, закінчив її у 1966-му. А повну середню освіту здобував у Моквині, щодня долаючи до школи пішки п’ять кілометрів. Наш ліцей закінчили і доньки Ляшиків — Валентина, Людмила (обидві із золотими медалями) та Олеся. Всі три здобули вищу освіту.

Вчительське подружжя Ляшиків поважають і мешканці села, тож свого часу обирали Івана Ляшика сільським головою. За сім років, які обіймав цю посаду, він багато зробив для розвитку Прислуча. Поважають люди подружжя і за те, що дітям дають міцні знання, що живуть у парі дружно ось уже 43 роки. До речі, познайомилися Ляшики теж у школі. А нині вже тішаться трьома онуками, які приїздять до дідуся та бабусі в гості.

Сергій Минюк розповів і про уподобання та захоплення своїх колег. Галина Петрівна любить вишивати, а її обійстя потопає в квітах. Іван Олександрович захоплюється шахами, іноземними мовами (знає німецьку, вивчає англійську), пише вірші. А біля власного обійстя подружжя Ляшиків створило музей історичного краєзнавства! Є там старовинний одяг, предмети побуту, цінні експонати — свідки життя села різних часів.

Рівненська область.

Фото надано Сергієм Минюком.