Першу з трьох запланованих на Кіровоградщині «зелених кімнат», де слідчі поліції, ювенальні прокурори, психологи та соціальні працівники матимуть можливість працювати із неповнолітніми жертвами і свідками кримінальних правопорушень, а також із підлітками, які самі конфліктують із законом, відкрили в Олександрійському районному відділі поліції.

Принцип «зеленої кімнати» полягає в тому, що дитина, яка перебуває у вразливому психоемоційному стані, у комфортних насамперед для неї умовах спілкується віч-на-віч зі спеціалістом-психологом, а інші учасники слідчої дії перебувають поза межами кімнати, за спеціальним одностороннім склом, через яке дитина нікого не бачить. Процес спілкування фіксується на відеокамери та в подальшому використовується як доказовий матеріал у рамках кримінального провадження.

За інформацією обласної прокуратури, у цьому напрямі ювенальні прокурори активно співпрацюють із головним управлінням поліції, обласною радою та облдержадміністрацією, оскільки охорона дитинства є пріоритетом у роботі цих структур.

Кіровоградська область.