На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного з 22 по 30 вересня проходили командно-штабні навчання «Об’єднані зусилля-2021», на яких відпрацьовували сценарій захисту України від нападу ймовірного противника.

За військовими навчаннями спостерігали депутати Львівської обласної ради, яких ознайомили з роботою штабу навчань та продемонстрували взаємодію військових під час штурму міста.

До навчань долучились представники 15 країн-партнерів України, з них 11 — держави-члени НАТО, які в ці дні брали участь у багатонаціональних навчаннях «Рапід Трайдент» на Яворівському полігоні. Це одні з найбільших військових навчань за всю історію незалежності України.

На перших двох етапах відпрацьовували управління силами оборони під час відсічі збройної агресії ймовірного противника. На заключному етапі був задіяний план, коли на допомогу прийшли багатонаціональні сили із держав-партнерів.

Під час навчань враховували сучасні підходи для застосування військ країн-членів НАТО, а також досвід, здобутий під час Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил. Головна мета цих військових навчань — взаємосумісність наших Збройних Сил для протидії світовим та регіональним загрозам.