До вихованців цього дня завітали з подарунками й добрим словом заступник голови Луганської ОДА Катерина Безгинська, керівник Лисичанської міської ВЦА Олександр Заїка та інші посадовці.

Під час відвідання дитячих будинків сімейного типу Закірових, Голданів, Ковриженків, Алєшків, Понедільченків, Білецьких та Центру соціально-психологічної реабілітації гості ознайомилися з умовами побуту, поцікавилися в дітей, чим вони займаються, як проводять дозвілля та їхніми планами на майбутнє. Очі вихованців випромінювали радість та впевненість, що їх люблять, поважають, що вони — частина справжньої дружної родини.

Зворушливими моментами стали виступи юних акторів, які із задоволенням розповідали вірші, співали тощо.
Лисичанську не дарма приділили особливу увагу. Адже в місті впродовж останніх двох років найактивніше створюються дитячі будинки сімейного типу.

Першими з привітаннями та солодощами відвідали родину Закірових, яка є своєрідною династією. Подружжя, що проживало в Кадіївці, 2005 року забрало першу дівчинку з інтернату. У листопаді 2011-го створили прийомну сім’ю та взяли на виховання ще трьох дітей. І вже в Лисичанську 2015 року Ренат і Вероніка Закірови створили дитбудинок сімейного типу. Нині подружжя виховує 10 дітей зі статусом сиріт та позбавлених батьківського піклування.

Згодом їхню справу підтримали нащадки. Донька Юлія Голдан із чоловіком Сергієм 2018 року створили власний ДБСТ. А вже в 2020-му син Рустам Закіров із дружиною Юлією теж стали батьками-вихователями. Нині у двох родинах виховують 18 сиріт і позбавлених батьківського піклування, а також дві рідні дитини.

Відвідали гості й дві сім’ї із ще однієї династії. Подружжя Василь і Людмила Ковриженки опікуються дітьми-сиротами з 2012 року. Вони стали прикладом для трьох доньок. Марина Понедільченко, Юлія Білецька та Наталія Алєшко разом із чоловіками Євгеном, Віктором та Олегом продовжили сімейну традицію. Усі вони також створили дитбудинки сімейного типу. На сьогодні в чотирьох родинах виховуються 32 дитини.

Також представники влади та громадськості ознайомилися з роботою Центру соціально-психологічної реабілітації, поспілкувалися з вихователями. Загалом у Луганській області функціонує 27 ДБСТ і 75 прийомних сімей, в яких виховуються 340 дітей. Цьогоріч створено три дитбудинки сімейного типу, чотири прийомні сім’ї, влаштовано на виховання 49 дітей.

Фото прес-служби Луганської ОДА.