Генерал-лейтенант Сергій Шаптала подякував Даніелю Змеко за участь словацьких військових у стратегічному навчанні ЗС України «Об’єднані зусилля-2021»:

— Вашу присутність в Україні ми розглядаємо як чергове підтвердження підтримки з боку збройних сил Словацької Республіки та продовження розбудови нашого стратегічного партнерства заради зміцнення стабільності та безпеки в регіоні.

Військове співробітництво між нашими збройними силами, особливо у сфері спільної бойової підготовки військ, сприяє координації зусиль із протистояння агресивним намірам Росії.

Начальник Генерального штабу ЗС України відзначив високий рівень вишколу та злагодженості словацьких військовослужбовців під час навчань «Об’єднані зусилля-2021» та висловив зацікавленість української сторони у розгортанні в Україні словацької військової тренувальної місії.

— Це підвищить рівень спроможностей українського війська та сприятиме подальшому поглибленню партнерства і взаємодії між збройними силами наших країн, — наголосив генерал-лейтенант Сергій Шаптала.

Під час спілкування обидві сторони також високо оцінили започатковані побратимські відносини між 24-ю окремою механізованою бригадою Збройних Сил України та 2-ю механізованою бригадою збройних сил Словацької Республіки.

На завершення зустрічі генерал-лейтенант Сергій Шаптала запевнив генерала Даніеля Змеко у відкритості та готовності до діалогу з усіх питань у сфері оборони, які становлять спільний інтерес.

Текст і фото управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.