Завдання цього тактичного етапу навчань полягало у відпрацюванні злагодженої взаємодії між військовиками, правоохоронцями та органами місцевого самоврядування. Загалом у навчаннях, що передбачають чотири етапи, беруть участь майже 800 військовозобов’язаних та резервістів.

За легендою група диверсантів захопила судно та намагалася здійснити висадку на узбережжя. Військовослужбовці Донецького прикордонного загону з використанням системи берегового спостереження виявили судно-порушник та здійснили цілевказання колегам з 23-го загону морської охорони Держприкордонслужби України.

Тактична група катерів відпрацювала перехоплення порушників в акваторії.

Для нарощування дій підрозділів керівництво навчань змоделювало висадку частини диверсійних сил на узбережжя. Умовний противник, розділившись на дві групи, захопив об’єкт цивільної інфраструктури та здійснив спробу проникнення вглиб території.

Прикордонники ліквідували частину диверсантів та заблокували захоплений ворогом цивільний об’єкт. Для ізоляції району та ліквідації решти диверсійно-розвідувальної групи ворога було залучено взаємодіючі підрозділи. Зокрема, штурм будівлі з диверсантами провели бійці спецпідрозділу СБУ.

У масштабних тренуваннях, які розпочалися у Донецькій області тиждень тому, беруть участь представники всіх складових сектору безпеки і оборони. Подібні навчання дають змогу підвищити рівень бойової підготовки та злагодженості дій залучених підрозділів.

Вл. інф.

Донецька область.

Фото Оперативно-військового управління Східного регіонального управління ДПСУ.