Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті обласної державної адміністрації з посилання на керівника ОДА. «Наші підрозділи територіальної оборони мають бути мобільні, — зазначив голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов. — Придбали п’ять одиниць техніки для виконання завдань територіальної оборони».

Посадовець уточнив, що закупили транспорт за підтримки бізнесу та приватних партнерів. «Це волонтерська допомога», — повідомив голова ОДА. Зокрема, він подякував колективу ДП «45 експериментальний механічний завод».

Напередодні навчань керівник області перевірив стан готовності бригад територіальної оборони та ситуацію на належних їй об’єктах. «Вирішення питань оборони краю — це один з пріоритетів влади, адже на сході країни тривають бойові дії, — йдеться у повідомленні Сергія Борзова. — Треба не допускати надзвичайних ситуацій, працювати на їх запобігання, щоб не було таких жахливих випадків, як вибух боєприпасів на складах арсеналу в Калинівці у 2017 році. Позитивний результат нам забезпечать злагоджені дії влади, військових, органів місцевого самоврядування, бізнесу і волонтерів. Тільки так можна оперативно реагувати на загрози у разі їх виникнення».

Очільник області спілкувався з бійцями бригад територіальної оборони, провів для них особистий прийом. Військові схвально відгукнулися на отриману можливість поспілкуватися з головним посадовцем краю.

Вінниця.

Фото з сайту Вінницької облдержадміністрації.