Особовий склад підрозділу привітав командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Павлюк, який вручив військовослужбовцям почесні грамоти, відзнаки та цінні подарунки.

«Бригада нині посідає одне з перших місць у всіх Сухопутних військах. Це потужний бойовий колектив, який уже має свою історію, традиції, який здобув повагу суспільства та страх — у ворога. Сьогоднішнє свято — це не тільки ваші бойові заслуги, це також імідж Збройних Сил, який ваша бригада підняла високо і тримає донині», — зазначив командувач Об’єднаних сил.

Командир ОТУ «Північ» полковник Дмитро Красильников вручив грамоти кращим військовослужбовцям бригади. «Мені надзвичайно приємно сьогодні тут бути, адже у липні 2014-го у визволенні від російських найманців міста Торецьк, яке ви захищаєте нині, брав участь 34-й батальйон територіальної оборони під моїм командуванням. 34-й батальйон став частиною новоствореної 57-ї окремої мотопіхотної бригади, яка зайняла тоді ці позиції. Більшість облаштованих тоді нами позицій нині розташовані у вас в тилу: кожна бригада, приходячи сюди, метр за метром відтісняла ворога далі й далі з українських територій, діючи в рамках Мінських угод. Дякую вам, що ви не лише втримали ввірену вам лінію оборони, а й зуміли покращити свої позиції та, незважаючи на підступні атаки ворога, не віддали йому жодного метра нашої землі. Під вашим захистом мирне населення живе своїм звичним життям: діти ходять до школи, дорослі — на роботу. Працюють магазини, вулицями їздить міський транспорт. Подивіться навколо: мирне життя міста — це і ваша заслуга теж», — зазначив він.

Бійців привітали командири інших військових частин, ветерани російсько-української війни, керівники місцевих органів влади, родичі полеглих побратимів та цивільні мешканці населених пунктів, які захищає бригада. «Едельвейси» отримали чимало відзнак і нагород.

На завершення свята іменинників та гостей яскравими музичними композиціями привітав військовий оркестр бригади.

Донецька область.

Фото  ОТУ «Північ».