За даними прес-центру штабу ООС, біля Лебединського ворожі збройні формування здійснили прицільний обстріл наших позицій з ручних та станкових протитанкових гранатометів, а також з підствольних гранатометів. Поблизу Новотошківського ворог двічі вів вогонь з великокаліберних кулеметів, станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї. Крім того, на Луганщині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарата, ймовірно, Орлан-10, з перетином лінії розмежування.

Утрат серед військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил немає. На збройні провокації противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь та змусили його припинити вогневу активність. Крім того, у порядку реалізації комплексу безпекових заходів в інтересах цивільного населення піротехнічні розрахунки ДСНС України зі складу Об’єднаних сил розмінували майже 1,5 гектара території, передали на знищення 58 вибухонебезпечних предметів та повністю відновили два пошкоджені будинки», — зазначили в штабі.

За даними ГУР Міноборони, окупанти приховано готують активізацію обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил з метою завдавання збитків, провокування вогню у відповідь та знищення елементів системи спостереження. «Зокрема, під виглядом перевезення майна автомобільним транспортом для підготовки до зимового періоду до передових підрозділів приховано завозиться додаткове озброєння і боєприпаси, прибувають диверсійно-розвідувальні підрозділи, зросла інтенсивність тренувань з бойової готовності, зокрема в артилерійських та мінометних підрозділах», — зазначили у силовому відомстві.