Також від початку року з’явилося 11 дитбудинків сімейного типу та 14 прийомних сімей, у яких живуть майже двісті вихованців. Загалом у регіоні майже 8,5 тисячі сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Майже всі вони під опікою, у прийомних сім’ях та ДБСТ.

У День усиновлення у Дніпровській міськраді привітали прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, усиновителів. Зазначалося, що від початку року в трьох міських центрах підтримки дітей і сімей відкрили відділення для новонароджених — це скоротило процес усиновлення дитини від моменту потрапляння в установу до влаштування в сім’ю.

«У нас із чоловіком один біологічний син. А ми завжди мріяли про доньку. Сестра свого часу мала під опікою п’ятьох дітей, і ми надихнулися її досвідом. Спочатку створили прийомну сім’ю, до нас тоді потрапили три рідні сестрички. Зараз у нас п’ятеро хлопчиків і чотири дівчинки. Дітки всі красиві, розумні. Велике щастя мати велику сім’ю», — розповіла мати-вихователька ДБСТ Олена Кузьміна, яка за десять років виховала з чоловіком 18 дітей.

Дніпро.