Дітям вручили смартфони, фітнес-трекери, навушники і портативні колонки. І всіх запросили на святковий гала-концерт до Палацу культури «Орбіта».

Цей конкурс проводять у місті вшосте. Торік у ньому взяла участь 41 родина, цьогоріч — 45. Протягом трьох етапів учасники змагалися у відеовізитівках, спортивній естафеті всією сім’єю і творчих навичках.

«Цього разу всі етапи відбувалися однаково: не вмієш співати — танцюй, не вмієш танцювати — розповідай вірші. Створили умови, щоб усім було комфортно. Самим учасникам це також сподобалося: були імпровізація і можливість виявити себе. Головна умова — щоб опікуни і діти виступали разом», — розповіла начальник служби у справах дітей міськради Наталія Сиворакша.

Переможці конкурсу — подружжя Мелащенків — у ДБСТ разом виховують шістьох дітей. Розповідають, що найбільше полюбляють проводити сімейне дозвілля з користю:  «Нашим дітям і нам також дуже подобається працювати над чимось разом — змагатися у спортивних естафетах або ж готуватися до творчих виступів. Діти думають, якими будуть костюми, гасло, всі разом фантазуємо. Це нас об’єднує».

Голосування за підготовлені учасниками відеоролики відбувалося на сторінці служби у справах дітей у Фейсбуці. Приз дістався родині Олексія Горковенкова, яка зібрала двісті лайків.

Зазначимо, що цьогоріч місто вперше брало участь у національному проекті «Сімейна слава України». Запоріжжя представляли Надія й Олександр Дмитрієви, які огорнули батьківським піклуванням 21 дитину. Вони отримали диплом, а Надію також відзначили грамотою та орденом «Гордість нації». Історія, успіхи і досягнення сім’ї увійшли до книги пошани з однойменною назвою.

Запоріжжя.

Фото з відкритих джерел.