Його передача здійснювалася у рамках міжнародної стратегічної ініціативи «Допомога Схід» та з нагоди Дня захисників та захисниць України.

Як повідомив засновник ініціативи, командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв, військово-медичний заклад отримав сучасні медикалізовані електричні ліжка, спеціалізовані матраци, медичні меблі та інше медичне обладнання.

— Одним з головних напрямів нашої стратегічної ініціативи є цільова допомога військово-медичним закладам, розташованим на території Донецької та Луганської областей, а також забезпечення їх усім необхідним, — наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Своєю чергою, командувач подякував французьким партнерам та українським перевізникам, які здійснюють відправлення та доставку необхідного гуманітарного вантажу медичного призначення.

— Саме завдяки цій взаємодії військові медики надають якіснішу та ефективнішу допомогу українським військовослужбовцям і цивільному населенню. Сподіваюся, що нашими добрими вчинками ми повертаємо їм усім відчуття комфорту та підтримки, — зауважив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Нагадаємо, що міжнародна стратегічна гуманітарна ініціатива «Допомога Схід», започаткована за ініціативою та сприяння генерал-лейтенанта Сергія Наєва у 2018 році, — це багатопрофільна та різнопланова програма цілеспрямованих дій щодо надання цільової допомоги медичним закладам та мирному населенню Донецької та Луганської областей, а також

Гуманітарні вантажі з Франції в Україну відправляє Асоціація «Медична та благодійна допомога Франція—Україна» (віце-президент Діана Дольс) за підтримки Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України на чолі з Леонідом Костюченком. Керівник-координатор проекту в Україні — офіцер Командування об’єднаних сил ЗСУ Борис Кутовий.

Разом переможемо!

Текст і фото відділу зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України.