В обговоренні актуальних питань соціального та правового захисту військовослужбовців, рівних прав чоловіків та жінок у війську активну участь взяли офіцери управління оперативного командування «Південь» та Одеського ОТЦК та СП.

Під час виступів кількох промовців, які порушували питання гендерної рівності, всі визнали, що деякі проблеми в нашому суспільстві ще залишаються, але останнім часом позитивних змін у цьому питанні відбулося вже чимало.

Думки, які ґрунтуються на практичному досвіді, рекомендації і побажання учасників заходу, висловлені під час інтерактивних практикумів, знадобляться у заповненні певних прогалин у тій чи іншій сфері взаємодії та стануть орієнтиром для організаторів заходу під час розробки нормативно-правових актів, методичних посібників та керівних документів.

Зокрема, представник Міністерства оборони України Сергій Кучеренко та експерт з прав військовослужбовців Володимир Лукічов поінформували про взаємодію Департаменту соціального та гуманітарного забезпечення Міноборони зі структурними підрозділами центрального апарату МОУ, Генерального штабу ЗС України, центральними органами виконавчої влади та держуправління, співпрацю з комітетами Верховної Ради України, міжнародними організаціями. Також розповіли про напрацювання вітчизняної законодавчої бази щодо соціального захисту військових, вивчення досвіду держав—членів НАТО у цій сфері та підготовку пропозицій з оновлення українського законодавства.

Наприкінці семінару організатори заходу запропонували учасникам заповнити анкети, в яких можна було викласти думки щодо основних тем, що обговорювалися під час семінару.

Текст і фото служби зв’язків з громадськістю оперативного командування «Південь».

ТИМ ЧАСОМ

У рамках реалізації першої частини проекту з моніторингу дотримання прав військовослужбовців строкової служби Збройних Сил України відбувся круглий стіл з обговорення актуального стану справ та досягнутих результатів.

У заході, який проводив керівник громадської організації «Ліга офіцерів» Володимир Лукічов, взяли участь представники структурних підрозділів Міністерства оборони України та Генерального штабу ЗС України.

Під час круглого столу було розглянуто питання, пов’язані з дотриманням прав військовослужбовців-строковиків та призовників, а також пропозиції щодо шляхів конструктивного вирішення проблемних питань, що були зафіксовані. За оцінкою Володимира Лукічова, з урахуванням результатів нещодавнього дослідження істотних порушень прав військовослужбовців не виявлено. Особливо, якщо порівнювати з попередніми періодами, протягом яких проводилися подібні заходи.

Управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.