В «Етносвітлиці» обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи свою першу персональну виставку представила Тетяна Кравець — талановита майстриня творчого об’єднання «Прибужжя», учасниця виставкового циклу «Нові імена Миколаївщини».

Тетяна Кравець народилася в смт Березанка Миколаївської області, з дитинства захоплювалась малюнком. Після закінчення школи була соціальним працівником територіального центру, викладала плетіння, паперове лозоплетіння і паперову пластику для студентів Університету третього віку. Її роботи ввійшли до експозицій районних виставок.

У 2017-му Тетяну запросили долучитися до народної студії «Свічадо» при Березанському районному будинку культури. У її творчому доробку з’являються вироби у різних техніках. Нині Тетяна працює у дитячому Будинку творчості школярів, де навчає юних митців сучасного виду мистецтва — пластилінографії.

Тетяна Кравець презентує свої вироби на обласних фестивалях, конкурсах та святах народної творчості. Для своєї першої виставки майстриня підготувала понад 30 робіт і сучасного, і традиційного мистецтва. Це вироби з соломки, паперової лози і пластиліну, інкрустовані декоративні панно та ростові квіти.

Гостям «Етносвітлиці» Тетяна Кравець розповіла про підготовку матеріалу, різні техніки плетіння, з чого розпочалося її захоплення плетінням із паперової лози та виготовленням ростових квітів.

Директорка центру народної творчості, заслужена артистка України Наталія Баштова привітала Тетяну Кравець із відкриттям персональної виставки, побажала майстрині реалізації нових проектів, креативних ідей та нагородила грамотою за збереження та розвиток української народної творчості.

Миколаїв.

Фото з відкритих джерел.