Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Перелік додаткових обмежень, які почнуть діяти з цього часу, затверджено протоколом № 68 Постійної комісії з питань ТЕБ та НС КМДА. У столиці до окремого рішення заборонено: перевезення пасажирів громадським транспортом, у тому числі метрополітеном (крім осіб до 18 років), без негативного ПЛР-тесту на COVID-19 або експрес-тесту на визначення антигена строком дії 72 години, жовтого чи зеленого COVID-сертифіката чи документа про одужання особи від зазначеної хвороби; перевезення пасажирів громадським транспортом у більшій кількості, ніж передбачено технічною характеристикою транспортного засобу; відвідування ТРЦ особами, які не досягли 18 років, без супроводу дорослих, які мають негативний ПЛР-тест або зелений COVID-сертифікат.

Відповідно до документа, як повідомляють у КМДА, заклади освіти столиці з 1 листопада мають перейти на дистанційний режим. Дитячі садки можуть працювати за умови, якщо всі працівники мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.

Так, станом на 29 жовтня в Україні загалом перевищено рівень захворюваності — за норми не більш як 75 випадків на 100 тис. населення в країні цей показник становить 703 (перевищення у 9,4 раза). Найвищий рівень захворюваності — у Херсонській та Сумській  областях.

За даними за 28 жовтня, загалом перевищено і рівень госпіталізації пацієнтів із COVID-19 — 91,6 особи на 100 тис. населення за норми не більш як 60 осіб. Цей показник перевищено у Києві та 20 областях. Також в Україні зайнято 68,5% лікарняних ліжок із киснем за норми не більш як 65%. Цей показник перевищено у Києві та 12 областях.

Станом на 29 жовтня за попередню добу в Україні зафіксовано 26 870 нових підтверджених випадків COVID-19 (з них дітей — 1 824, медпрацівників — 491). За даними МОЗ, госпіталізовано     5 463 особи, летальних випадків — 648, одужало 9784 пацієнти. Як свідчать дані на Worldometers, Україна розташовується на 18-му місці світового рейтингу та на 8-му в Європі. Водночас варто зазначити, що Україна посідає 5-ту позицію серед інших держав за кількістю нових випадків коронавірусу за добу, а серед країн Європи — 4-ту, за летальними випадками — 4-ту та 2-гу позиції відповідно.