Цього разу п’ять підрозділів одночасно відпрацьовували навчальні завдання у тісній взаємодії одне з одним.

За легендою навчань, військовослужбовці мали спільними силами відбити спробу прориву ворожої бронетехніки на танконебезпечному напрямку. Лічені хвилини знадобилися понтонерам для наведення переправи через річку — і ось уже крізь димову завісу, котру виставили підрозділи прикриття, по надійно закріпленим понтонам рушили машини швидкого мінування та БРДМ із повним комплектом керованих протитанкових ракет. Ще кілька хвилин знадобилося на те, щоб зайняти визначені позиції, розгорнути протитанкові установки в бойовий порядок та почати встановлення мінних загороджень.

Для військовослужбовця Тетяни, яка командує бойовою машиною, це перші навчання такого плану. Дівчина пішла до війська, бо дуже хотіла стати десантником. Цього разу Тетяні з першого разу вдалося підкорити водну стихію, й вона почувається піднесено від подолання ще однієї вершини на шляху підвищення майстерності!

Понтонери розповіли, що нинішня переправа не була для них занадто складною. Кажуть, що бувало і важче. Трапляється, що сильна течія зносить понтони; часом заважають крига чи засміченість водойми великими предметами. Цього ж разу військові спеціалісти відпрацювали в штатному режимі, спокійно й упевнено, як на бойових позиціях.

Особовий склад роти РХБЗ провів виставлення димової завіси та інші дії із забезпечення прикриття військ. Найскладніше в цій справі — врахувати вітер, розрахувати кількість димових зарядів, послідовність їх активації та розподіл по місцевості.

— Кожен підрозділ окремо і всі підрозділи разом діяли впевнено, злагоджено та доцільно. Очевидно, що і в бойових умовах вони діятимуть так само ефективно і будуть прикривати небезпечні напрямки від реального противника, — відзначив керівник навчань полковник Кириченко.

На знімку: під час тренування артилерійських, інженерних та інших підрозділів у районі проведення ООС.

Фото зі сторінки ОТУ «Північ» у Фейсбуці.