А будь-яка інформація з цього питання, яку намагається видати за справжню російська пропаганда, не відповідає дійсності.
Про це офіційно заявило командування підрозділу.

Як свідчить опитування місцевого населення Старомар’ївки, що належить до Гранітненської ОТГ, мешканці не захищені від беззаконня з боку російських найманців. У стані алкогольного та наркотичного сп’яніння вони періодично заходять до цього населеного пункту і грабують місцевих жителів і єдиний магазин. Місцевому населенню насильницьким шляхом нав’язують отримання паспортів «ДНР». Це викликає постійне обурення місцевих жителів. Після обстрілів з боку окупантів ніхто не намагався відновити місцеву інфраструктуру — будинки, дороги, газо- і водогони», — зазначають у бригаді.

Більш як сім років ці складні питання ніяк не вирішувалися. Тому нормалізація ситуації розлютила російських окупантів — їм довелося негайно вигадувати недостовірну інформацію про нібито заняття цього населеного пункту українськими військовими.

«Окупаційні війська продовжують дестабілізаційні дії, наражають на небезпеку місцевих жителів, несуть розруху і смерть там, де з’являються. Щоб не допустити виявів насильства, зберегти мир та спокій підконтрольних територій, українська влада разом зі Збройними Силами намагається робити все можливе, щоб повернути нормальне життя на підконтрольні території», — повідомляють у бригаді, додаючи, що російські найманці продовжують грубо порушувати Мінські домовленості та не дотримуються режиму тиші, щоб перешкодити поверненню нормального та мирного життя на ці території.

«Адміністрацією Мирненської сільської військово-цивільної адміністрації виявлено ініціативу щодо надання гуманітарних та медичних послуг мешканцям селища Старомар’ївка у період з 27 жовтня до 10 листопада. Її підтримало керівництво бригади, і для безпечного проведення цих заходів командир підрозділу виділив охорону для цієї робочої групи», — наголошує командування.

Щоб безпечно провести такі заходи, двадцять представників міжнародних благодійних фондів та Мирненської ВЦА звернулися до Місії ОБСЄ з проханням надати допомогу в одержанні додаткових гарантій безпеки та дотримання режиму тиші з боку незаконних збройних формувань у населеному пункті Старомар’ївка у зазначений період. Українська сторона звернулася до Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, проте російсько-окупаційні війська вкотре проігнорували це звернення та не дотримувалися режиму тиші.

«Отже, бригада намагається використати всі наявні правові механізми, всі можливості для повернення нормального рівня життя і на підконтрольних територіях, і в «сірій зоні». Але ворог намагається не допустити цього, постійно створює перешкоди інформаційного характеру, вигадуючи нову неправдиву інформацію, а також використовує заборонену Мінськими угодами зброю, що свідчить про ненависть до всього українського. Але боротьба за нашу Свободу та Незалежність триває!» — заявляють українські захисники.

Дніпропетровська область.

Фото 93-ї ОМБр «Холодний Яр».