Перед початком сезонного обслуговування відбулися показові заняття, технічні конференції з інженерно-технічним складом, водіями та фахівцями-ремонтниками постів та бригад.
Важливо, щоб кожен військовослужбовець знав основні положення з проведення сезонного обслуговування, комплекс робіт, які необхідно виконати на тій чи іншій техніці, а також дотримуватися заходів безпеки під час проведення обслуговування.

Під час проведення заходів основна увага звертається на виконання спеціалізованих робіт сезонного та технічного обслуговування. Перевіряється укомплектованість та справність техніки, проводиться заміна сезонних пально-мастильних матеріалів. Також проводиться чистка та заміна фільтраційних елементів, передпускових підігрівачів та радіаторів, обслуговування окремих вузлів та агрегатів тощо.

Також у парках бойових машин організовано спеціалізовані пости, на яких виконуються відновлювальні та профілактичні роботи. Як зазначають самі військовослужбовці, вони докладають максимум зусиль для якісного проведення сезонного обслуговування техніки та утримання її в готовності до виконання бойових завдань.

Текст і фото прес-служби Командування морської піхоти ВМС ЗС України.