На виконання доручення Головнокомандувача ЗС України генерал-лейтенанта Валерія Залужного Генеральним штабом видано розпорядження щодо упорядкування роботи з комплектування Збройних Сил України офіцерським складом (далі — Розпорядження).

Ним передбачається реалізація вимог пункту 4.9 Інструкції про організацію виконання Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України, затвердженої наказом міністра оборони України від 10.04.2009 № 170, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 19.05.2009 за № 438/16454. Зокрема, до нового навчального року протягом жовтня—листопада у Збройних Силах України здійснюється реалізація Плану переміщення на посади і Резерву для просування по службі, а також призначення і переміщення військовослужбовців в умовах особливого періоду.

На окремих посадах військовослужбовців, зокрема й офіцерського складу, перебувають цивільні працівники на умовах строкового трудового договору. Строк дії строкового трудового договору з працівниками, які заміщують вакантні військові посади, визначається до призначення на цю посаду військовослужбовця.
Зазначене управлінське рішення ухвалено керівництвом ЗС України з метою упорядкування роботи з комплектування бойових військових частин і підрозділів молодшими офіцерами, надання переваги особам цієї категорії щодо проходження військової служби.

Прийняття із запасу громадян України на військову службу за контрактом осіб офіцерського складу буде відновлено після виконання заходів, передбачених Розпорядженням.
Нагадаємо, що прийнятими 2021 року змінами до Закону України «Про чисельність Збройних Сил України» передбачено збільшення з 2022 року кількості військовослужбовців ЗС України на 11 тисяч осіб.

Управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.