Війна зробила з них богів. Зокрема, війна на сході України наочно підтвердила, що ракетні війська та артилерія є грізною ударною силою українського війська. Без вогневої підтримки арти нашим захисникам було б складно зупинити наступ регулярних підрозділів російської армії у серпні 2014 року, а потім здобувати вогневу перевагу над ворогом, забезпечити поразку його угруповань, впевнено стримувати «русский мир»...

Учора «боги війни» відзначали своє професійне свято — День ракетних військ і артилерії — на Олімпі передової, полігонах, у навчальних центрах. З цієї нагоди у привітанні начальник Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Шаптала зазначив: «Воїни-артилеристи, завдяки вашому професіоналізму збережено тисячі життів наших захисників і захисниць. За це українці щоразу з гордістю та вдячністю згадують і поважають вас. Нині ви щодня і щогодини залишаєтеся у постійній готовності, за необхідності, дати гідну відсіч противнику».

На знімку: посвята в артилеристи воїнів 58-ї ОМПБР на полігоні Ягорлик під час навчань — на обличчя воїна наносять «арт-макіяж» із сажі відстріляного снаряда.

Скріншот відео зі сторінки Командування Повітряних Сил ЗСУ у Фейсбуці.