Cтартував екологічний проект

У Володимирецькій територіальній громаді стартував екологічний проект з роздільного збирання сміття «Твоя громада — не смітник!».

— Почали поки що з Володимирця, а далі поширимо його на села, — розповідає володимирецький селищний голова Василь Ковенько. — На першому етапі встановили чотирнадцять контейнерів, які надав у користування приватний підприємець Анатолій Стратюк. Вони вже є біля трьох сіл нашого селища, ВПУ 329, лікарні... Сподіваємось, що жителі нашої громади активно сприймуть цю нашу екологічну ініціативу.

Отримали субвенцію

Бюджету Сарненської територіальної громади уряд передбачив субвенцію.

Як розповів сарненський міський голова Руслан Серпенінов, 1,2 мільйона гривень субвенції спрямують на виготовлення проектно-кошторисної документації та проведення її експертизи на об’єкт «Будівництво Сарненського НВК «Загальноосвітній навчальний заклад — дошкільний навчальний заклад» по вулиці Курчатова в місті Сарни.

— Це новий мікрорайон міста, тут давно назріла потреба в такому закладі, — продовжує Руслан Серпенінов. — 1,8 мільйона гривень субвенції піде на встановлення (монтаж) кисневої системи лікувального газопостачання у санітарній частині — інфекційному відділенні, терапевтичному корпусі по вулиці Технічній, 1 та у двоповерховій будівлі райлікарні по вулиці Ярослава Мудрого, 3. Усе це заклади КНП «Сарненська центральна районна лікарня» Сарненської міської ради. Крім того, ще

2 мільйони гривень виділили на капітальний ремонт закладу дошкільної освіти в селі Мале Вербче нашої територіальної громади.

Наголос на милосердя

У селі Вичівка Зарічненської територіальної громади Рівненщини є стаціонарне відділення для одиноких громадян похилого віку. Сюди не з порожніми руками приїхала староста Перекальського старостинського округу Зарічненської тергромади Любов Горбатюк. Привезла харчі, овочі.

— Це все від мешканців сіл Перекалля, Тиховижу, — розповідає староста. — Жителі сіл поділились всім, чим могли, з одинокими літніми людьми, які мешкають тут. Зібрали також таку саму допомогу для лікарень нашої територіальної громади, для бійців, які захищають нас на сході.

До речі, нині по всій Зарічненській громаді активно збирають необхідне для наших бійців на сході. Люди відгукуються.

Рівне.