Про ці та інші питання обслуговування клієнтів розповіла начальник Донецького обласного управління Ощадбанку Світлана ІВЕНКО (на знімку).

Перехід у дистанційний режим мінімізуватиме ризики пандемії

— На сьогодні в Ощадбанку в Донецькій області працюють 122 відділення, — зазначила Світлана Івенко. — Також на території області діють 236 банкоматів Ощадбанку, 167 інформаційно-платіжних терміналів, мобільний підрозділ в м. Красногорівці та пересувний мобільний підрозділ на базі автомобіля КрАЗ, який курсує в містах Бахмуті, Костянтинівці, Лимані, Авдіївці, Мирнограді, селищах Новолуганці, Бахмутці, Жованці, Кодемі тощо. Графік виїзного банківського обслуговування мобільним підрозділом на базі КрАЗ формується на підставі заявок та потреб громади, наданих органами місцевого самоврядування, та узгоджується з керівництвом військово-цивільної адміністрації області.

З метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції (COVID-19) та мінімізації ризиків інфікування населення філія — Донецьке обласне управління АТ «Ощадбанк» вживає протиепідемічні заходи в усіх установах банку.

Разом із цим ми розуміємо, що у кожного клієнта виникає необхідність сплатити комунальні послуги та інші платежі. У цих умовах Ощадбанк рекомендує клієнтам за можливості не йти до відділень банку, а сплачувати комунальні послуги, переказувати кошти, поповнювати мобільний телефон, здійснювати валютообмінні операції або пролонгувати депозит через Інтернет. Це можна зробити через простий у налаштуванні та зрозумілий в користуванні сервіс Ощад 24/7. Все, що для цього потрібно, — картка Ощадбанку та доступ до Інтернету на комп’ютері, планшеті чи на смартфоні. Встановити Ощад 24/7 та користуватись ним дуже просто. По-перше, оберіть на сайті розділ «Увійти до веб-банкінгу» або завантажте додаток Ощад 24/7 в Google Play чи AppStore на смартфоні. Друге — введіть дані вашої картки. Третє — очікуйте на дзвінок від банку. Четверте — придумайте та запам’ятайте логін та пароль.

Після цього ви зможете і в майбутньому уникати відвідувань банку і всі операції здійснювати, не виходячи з дому. Один раз скориставшись сервісом Ощад 24/7, ви вподобаєте його зручність назавжди.

Що нового у правилах користування банківськими картками?

— Загальна кількість пенсіонерів із числа внутрішньо переміщених осіб в Донецькій області станом на жовтень 2021 року становить 264,5 тис. осіб, — зауважила Світлана Івенко. — Кількість неотриманих карток — 123,6 тис. шт., з них електронних пенсійних посвідчень — 39 тисяч.

Подовжено термін дії платіжних карток внутрішньо переміщених осіб, строк дії яких закінчується в березні 2020 року — травні 2021 року, з можливістю обслуговування/проведення успішних операцій до 31 грудня 2021 року (включно). Налаштування встановлено тільки для клієнтів ВПО за картками МПС Mastercard, Visa та НПС «Простір», відкритих за тарифним пакетом «Мій рахунок для внутрішньо переміщених осіб».

З 1 січня 2022 року банк припиняє подовження дії карток, строк дії яких закінчився в березні 2020 року — листопаді 2021 року.

Заходи із продовження дії карток Ощадбанком були реалізовані як тимчасовий превентивний захід, спрямований на захист громадян від поширення COVID-19. Впродовж останніх двох років у всіх клієнтів Ощадбанку була змога отримати перевипущені картки, які з 12 березня 2020 року (тобто, з початку карантину) своєчасно доставлялись та продовжують доставлятись до відділень. Банк реалізував окрему електронну чергу для внутрішньо переміщених осіб — клієнтів Донецького та Луганського обласних управлінь спеціально для отримання перевипущених карток. Як свідчать цифри, клієнти поступово отримують ці картки. До того ж рішення прийнято заради безпеки громадян, які вимушені перебувати на території, не підконтрольній українській владі, адже є інформація про непоодинокі випадки негуманного присвоєння третіми особами карток і зняття коштів не верифікованими особами.

Електронна черга —для зручності отримування перевипущених карток

— Для клієнтів з числа внутрішньо переміщених осіб, що обслуговуються у відділеннях Донецької та Луганської областей, ще в червні 2020 року створено Електронну чергу, яка дає можливість зручно отримувати перевипущені картки, — повідомила начальник Донецького обласного управління Ощадбанку. — На тепер, клієнтам ВПО, картки яких було штучно продовжено, здійснено розсилку SMS-повідомлень. Дата та конкретний час, коли потрібно отримати перевипущену картку, зазначені в тексті цього SMS.

Якщо клієнт захоче обрати інший час візиту, йому буде доступна можливість записатись до відділення онлайн в один із таких способів: через офіційний сайт Ощадбанку; у чат-боті додатків Telegram чи Messenger; у Контакт-центрі за безплатним номером: 0 800 210 800.

Картки, строк дії яких закінчився з березня 2020 року по грудень 2021 року, знаходяться в установах банку. У     разі звернення до установи банку клієнт отримує свою платіжну картку.

Подальший перевипуск платіжних карток проводиться згідно з графіком та закінченням строку їх дії. Картки своєчасно доставляються до відділень. Після доставки картки в установу банку клієнт отримує СМС-повідомлення, що картка знаходиться в касі банку. Банком своєчасно проводиться зарахування коштів на рахунки клієнтів, які надходять з Пенсійного фонду України. Щоденно в касі банку в середньому обслуговуються майже 500 клієнтів ВПО (з них 10 % довірені особи).

Запрошуємо клієнтів своєчасно отримувати перевипущені картки.

Запис в Електронну чергу проводиться в 122 установах Ощадбанку згідно з режимом роботи територіально відокремлених безбалансових відділень (ТВБВ) (із розрахунку по 15 хвилин на людину) впродовж усього часу роботи ТВБВ. Найбільша кількість карток для отримання — у містах Волновасі, Костянтинівці, Покровську, Слов’янську, Бахмуті, Маріуполі, Краматорську.

Обов’язкова умова відвідування відділень — дотримуватись виконання вимог карантинних заходів.

Фото Донецького обласного управління Ощадбанку.