Як відомо, 11 листопада в Одесі наша збірна зіграє контрольний поєдинок з Болгарією. А 16 листопада у нас дуже відповідальна зустріч кваліфікації ЧС на стадіоні «Біліно Поле» в Зениці проти Боснії і Герцеговини.

А першого дня збору перед тренуванням наставник збірної України Олександр Петраков в онлайн відповів на запитання журналістів.

— Усі хлопці зібралися, усі здорові. Починаємо збори, — сказав Олександр Петраков.

— Як почувається Андрій Ярмоленко?

— Він здоровий.

— Чи буде ротація в спарингу з болгарами?

— Про ротацію не йдеться. Ми готуємося до зустрічі року з Боснією і Герцеговиною.

— Ви повернули до збірної Руслана Малиновського. Що вплинуло на таке рішення?

— Ми з Русланом перегорнули цю сторінку.

— Збір через травму пропустить Віталій Міколенко. Чи є можливість побачити Олександра Зінченка на позиції лівого оборонця?

— Я подумаю над цим.

— Яку ставку робите на Віктора Корнієнка? Він більше гравець на заміну, чи готовий максимально допомогти команді?

— Я не можу так казати про свого футболіста. Подивимося, який вигляд у виконавців буде на тренуваннях. Нині я розраховую на всіх 25 гравців, а далі подивимося.

— Чи буде перевага в збірної України, оскільки на неї чекає один офіційний матч, а на суперників по відбору — два?

— Нехай це хвилює тренерів збірних Фінляндії та Боснії і Герцеговини. Вони також пропускали матчі. Усе дзеркально. Ми готуємося до заключної зустрічі.

— Чи не турбує вас відсутність ігрового часу в Андрія Пятова?

— Подивимося. Є тренування. У нас є фахівець по роботі з воротарями В’ячеслав Кернозенко. Я завжди раджуся зі своїми помічниками. Рішення приймаю я, але ми все робимо разом.

— Іван Петряк перебуває в непоганій формі. Чи бачите його в збірній?

— Усі футболісти з українським паспортом, які грають дуже добре, є в нашому розширеному списку. Нехай якісно грає, забиває, то буде в збірній.

— Прокоментуйте резонансний виклик Гармаша до збірної.

— Я не вважаю цей виклик резонансним. Гармаш — українець, добре грає в «Динамо». Заслужена людина, забиває голи, перебуває серед лідерів у списку бомбардирів. Я його знаю ще з юного віку. Мені він подобається.

Наостанок хочу запросити всіх на матч в Одесі. Запрошую й молодь, і старше покоління прийти на стадіон і підтримати збірну в матчі з Болгарією.