Шахи. Рига (Латвія). Бліц-турнір «Меморіал Михайла Таля». 19-річний український гросмейстер Кирило Шевченко став переможцем цього престижного змагання.

Це був справжній марафон, який складався з 18 турів. Участь у ньому взяли 120 шахістів і шахісток, серед яких майже 100 гросмейстерів.

Киянин показав прекрасний результат — 14 очок з 18 можливих і одноосібно став першим. До трійки призерів увійшли: Фабіано Каруана (США) і Арджун Ерігаші (Індія) — по 13,5.

Бокс. Абсолютний чемпіон світу в легкій вазі Теофімо Лопес (16-0, 12 КО) розповів прес-службі Top Rank, що йому нецікавий реванш із Василем Ломаченком (15-2, 11 КО), оскільки кар’єра того пішла на спад.

«Якщо ми знову боксуватимемо, то мої навички вийшли на новий рівень. Я бачу все тільки так: я поб’юся з Джорджем Камбососом, а потім поб’юся з іншим хлопцем, що стоїть навпроти мене.

Ломаченко пішов на спад, його вже немає. Це нова ера, нове покоління, ми всі піднімаємося нагору. Завжди так відбувається, оскільки це життєвий цикл. Завжди все має прогресувати та змінюватися. Будуть нові бійці, після чого мені також доведеться піти. З’явиться новий хлопець, новий боксер, і це буде мій син. Тільки він обійде мене в боксі, оскільки він продовжувач нашого з батьком роду. Мій малюк — це вже четвертий Теофімо».

Лопес 28 листопада проведе бій проти австралійця Джорджа Камбососа. А 33-річний Ломаченко 11 грудня в Нью-Йорку на арені Madison Square Garden битиметься з 34-річним Річардом Коммі. Боксер із Гани здобув 30 перемог (27 нокаутом) і зазнав трьох поразок. Одну з них від Теофімо Лопеса (14 грудня 2019-го). Після цього Коммі провів лише один поєдинок. Нинішнього року він нокаутував домініканця Джексона Мартінеса.

Теніс. Чемпіонка US Open-2021 18-річна британка (румунсько-китайського походження) Емма Радукану сенсаційно програла 106-й ракетці світу китаянці Сінь Ю Ван з рахунком 1:6, 7:6, 5:7 у другому раунді турніру в Лінці (Австрія).

За 2 години 36 хвилин матчу 20-та ракетка світу Радукану оформила вісім ейсів, одного разу помилилася під час подачі та реалізувала три брейки. Зі свого боку 20-річна Ван одного разу подала навиліт, припустилися двох подвійних помилок і зробила сім брейків.

До речі, у чвертьфіналі турніру серії WTA 250 в місті Клуж Напока (Румунія) 29 жовтня Емму Радукану розгромно обіграла киянка Марта Костюк (6:1, 6:2).