Досудове розслідування у цьому провадженні впродовж останнього року здійснювали слідчі Національної поліції України під процесуальним керівництвом прокуратури. Про це повідомив днями міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

«Понад рік слідчі у взаємодії з міграційною поліцією розслідують жахливі злочини «Палича» проти людей. Правоохоронці провели допити потерпілих, впізнання ними своїх катів та встановили 45 учасників цієї організованої злочинної групи. У вересні цього року щодо восьми воєнних злочинців матеріали передано в суд для заочного засудження», — зазначив він.

Крім того, очільник МВС зазначив, що поліцейські отримали оперативну інформацію про головного ката українців в «Ізоляції» — так званого «Палича». А саме про те, що він прибув на підконтрольну Україні територію. І вже зараз він у руках українських правоохоронців — це результат спільної роботи Нацполіції та СБУ.

Своєю чергою в.о. начальника ГУНП Донецької області Артем Кисько зазначив, що наразі встановлено 166 осіб, які зазнали катувань. «Упродовж останнього року поліцейські Донеччини проводили розслідування подій, які відбувались в місті Донецьк на території колишнього заводу «Ізоляція», на теперішній час там розташована в’язниця так званої «ДНР». Уже встановлено 166 осіб, але це не вичерпний список потерпілих, які перебували у цій в’язниці. Серед них є два журналісти, співробітники прикордонної служби, міграційної служби, СБУ, а також Збройних Сил України», — сказав він.