Участь у ньому взяли 1200 спортсменів із 24 країн. У підсумку Україна посіла друге місце, поступившись команді господарів змагань, яку представляли 250 бійців. А наша збірна лише з восьми осіб здобула 15 золотих нагород.

Троє українських спортсменів представляли спортклуб «TIGER» із невеликого Верхньодніпровська, що на Дніпропетровщині. Це 15-річний Давид Багатих, 11-річний Олексій Штефан та 16-річна Вікторія Шепель.

«У Олексія забрали перше місце — суперник вчинив не по-спортивному. Я був повністю впевнений у тому, що він переможе і візьме пояс. Але він отримав два «срібла» і кубок. Давид отримав два пояси, ставши дворазовим чемпіоном світу, а також взяв «бронзу» в іншому розділі. У Вікторії дві «бронзи» — з нею теж некрасиво вчинили судді у півфіналі. Мої підопічні вигризали свої перемоги», — розповів кореспондентові «Голосу України» тренер юних спотрсменів президент Дніпропетровської обласної Федерації кікбоксингу, віце-президент Всеукраїнської федерації кікбоксингу, тренер СК «TIGER» Теймур Ібрагімов.

Сам Олексій каже, що під час бою суперник ударив його ногою по ногах, хоча правилами дозволено удари лише по корпусу та голові. І ті не на повну силу — було обумовлено легкий контакт.

«Після його удару по ногах я не зміг продовжувати бій. Судді на це нічого не сказали, присудивши йому перемогу. Цей «переможець» був нібито з Німеччини, хоча розмовляв російською. Мені ж така перемога будь-якими засобами, порушуючи правила, не потрібна. Усе має бути чесно. Хоча головним у кікбоксингу для мене є саме прагнення до перемоги. А програш — це мотивація йти далі до успіху. На найвищому рівні», — розповів юний чемпіон.

Обидва хлопці займаються кікбоксингом по три з половиною роки, Вікторія — лише два. За цей час Льоша та Давид стали шестиразовими чемпіонами світу та чотириразовими чемпіонами Європи. Віка — дворазова чемпіонка світу, чемпіонка Європи, постійна призерка світових першостей.

«Це звичайні сільські діти, у житті яких є перспектива. Це майбутні воїни нашої України — в спортивному сенсі. Їх знає весь світ. Ними вже нині пишається Україна, а в майбутньому вони примножать її славу. І якщо в майбутньому кікбоксинг стане олімпійським видом спорту — наші вихованці стануть і олімпійськими чемпіонами», — вважає тренер.

На сьогодні в спортклубі, якому у листопаді виповнюється лише чотири роки, займаються 250 хлопчиків та дівчаток із Верхньодніпровська віком від чотирьох років. За весь цей час єдина допомога, яку отримали чемпіони світового рівня від держави та громади, це автобус для поїздок на обласні змагання.

Теймур Ібрагімов також засмучений тим, що переможців на батьківщині зустрічало мало людей.

Дніпропетровська область.

Фото надано Теймуром Ібрагімовим.