Виставку «Як до Інгулу Сугоклею — тягне ниточку до клею», на якій представлені мистецькі роботи головного художника обласного академічного театру ляльок Оксани Шарій (на знімку), розгорнуто в міському літературно-меморіальному музеї І. К. Карпенка-Карого.

В оригінальній техніці джутової філіграні створені портрети фантастичних та міфічних істот — Мавки, Діоніса, Медузи Горгони; театральні маски; вироби з народно-традиційними мотивами. Знайшло своє місце і розмаїття оригінальних жіночих прикрас, ваз, шкатулок, ліхтариків, в яких вміло поєднана казка і реальність, вимисел і код душі українців. І все це вишукано, ексклюзивно, несподівано. На думку прихильників джутової філіграні Оксани Шарій, в її творчості ніби прихована поезія і музика.

Прологом до виставки під час презентації став концерт ансамблю «Мініатюра» музичної школи № 3 міста Кропивницького (художній керівник Аліна Довга). Оксана Шарій творчий шлях у ляльковому театрі розпочала 2008 року.

Працювала реквізитором, художником з освітлення. Через два роки дебютувала як художник-постановник у виставі «Чарівні дива новорічної ночі». З 2017-го на посаді головного художника.

У червні 2019 року сценографія до чотирьох вистав театру була представлена серед робіт п’яти художників-лялькарів України на всесвітній виставці театрального мистецтва «Празьке квадрієнале».

Оксана Шарій — дипломант ХІІІ Всеукраїнської виставки-конкурсу «Арт-Країна», що проходила у Києві в рамках Міжнародного проекту HANDMADE-Expo в 2019 році. Декоративне панно з джуту «Маска» майстрині посіло на конкурсі друге місце.

Своїм творчим наставником вважає заслуженого працівника культури України Василя Остапенка, який присвятив ляльковому театру чотири десятиліття свого життя.

Фото надано музеєм.