Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА

Як повідомила прес-служба відомства, очікуються відповіді на надіслані комітетом вимоги учасникам процесу та аналізується вже отримана інформація щодо обставин аукціону.

Водночас АМКУ розглядав заяву про надання ТОВ «Дженерал Комерс» дозволу на придбання акцій, що забезпечить перевищення 50 % голосів у вищому органі управління АТ «ПКМЗ».

Комітет встановив, що ця заява не відповідає вимогам Положення про порядок подання та розгляду заяв про попереднє отримання дозволу АМКУ на концентрацію суб’єктів господарювання... Через невідповідність вимогам Положення заява залишена без розгляду.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет України, за власною ініціативою, розпочав дослідження щодо наявності або відсутності ознак порушень законодавства про захист економічної конкуренції у діях учасників аукціону з продажу пакета акцій АТ «Перший київський машинобудівний завод» («Більшовик») у Києві. Інформація про це з’явилася на порталі відомства 2 листопада цього року.

Повідомлялося, що під час дослідження комітет перевірить наведені у засобах масової інформації факти щодо можливих неконкурентних дій учасників аукціону.

Тим часом

У день, коли було зроблено заяву АМКУ, у ЗМІ з’явилася інформація, що голова Фонду державного майна Дмитро Сенніченко написав заяву про відставку.

Новину про звільнення за добу підтвердив і сам Дмитро Сенніченко. Інформацію про причину звільнення він не назвав, зазначивши, що це його «особисте рішення».

Довідка 

27 жовтня 2021 року за участі трьох претендентів відбувся аукціон з продажу пакета акцій АТ «Перший київський машинобудівний завод». Стартова ціна 100 % пакета становила 1 389 017 000, 00 грн.

Відповідно до повідомлення на офіційному сайті Фонду державного майна України, за результатами проведення торгів остаточна вартість об’єкта склала 1 429 017 000, 00 грн. Це на 40 млн грн більше за стартову ціну і становить лише два кроки учасників (один крок — 20 млн грн).

Отже, розслідування щодо можливої змови в аукціоні, під час якої було продано завод, триває?