Останні три-чотири дні смертність від COVID-19 в Україні не зростає, проте однозначно стверджувати, що смертність пішла на спад, не можна. Про це йдеться в інформації, розміщеній на сайті Національної академії наук.

«Голова робочої групи НАН України з математичного моделювання проблем, пов’язаних з епідемією коронавірусу SARS-CoV-2 в Україні, член-кореспондент НАН України Ігор Бровченко зазначає, що до кінця року офіційна кількість жертв COVID-19 в Україні може сягнути 100 тисяч, а реальні цифри смертності щонайменше вдвічі вищі», — йдеться у повідомленні.

Ігор Бровченко прогнозує: «Дельта»-хвиля COVID-19 протримається в Україні до січня наступного року.

Станом на п’ятницю у червоній зоні епіднебезпеки перебувають Київ і 18 областей України. На помаранчевому рівні епіднебезпеки — Закарпатська, Полтавська, Харківська області, на жовтому — Кіровоградська, Тернопільська та Чернівецька.

Рівень захворюваності на COVID-19 за визначеного показника 75 на 100 тис. населення становить по країні 712 на 100 тис. населення, у Києві — 624 на 100 тис. населення. Найвищий рівень захворюваності — в Миколаївській (1 112), Полтавській (1 006) областях.