Новообране керівництво обласної ради — Володимир Чубірко (в центрі), Андрій Шекета (ліворуч) і Василь Дем’янчук (праворуч).

Головою Закарпатської облради восьмого скликання обрано Володимира Чубірка. Це відбулося під час другого пленарного засідання позачергової сесії 25 листопада.

Виконувач повноважень голови обласної ради Василь Іванчо наголосив, що процедура обрання очільника облради триває, оскільки 15 листопада роботу сесії було припинено через повідомлення про замінування будівлі.

На посаду голови облради було запропоновано та внесено до бюлетеня таємного голосування одну кандидатуру — Володимира Чубірка. Він —  представник обласної організації політичної партії «Рідне Закарпаття». За його кандидатуру віддано 37 голосів. В облраді нинішнього скликання засідають 64 депутати.

Новообраний голова наголосив: «Насамперед депутатський корпус має об’єднатися заради про-цвітання Закарпаття та його жителів. Тож думка кожного депутата буде почута, щоб у сесійній залі ухвалювати важливі управлінські рішення».

Вибори очільника обл-ради тривали майже місяць. 28 жовтня після оголошення про дострокове припинення повноважень попереднього голови Олексія Петрова депутати вирішили провести наступне засідання

4 листопада. Але того дня теж перенесли роботу сесії на 6 листопада. То було в суботу, однак тоді ж оголосили про «замінування» сесійної зали — і частина представників депутатських фракцій збиралася в атріумі. Тоді «замінували» всю будівлю облради та облдержадміністрації, й депутати засідали в ректораті Ужгородського університету... У понеділок, 15 листопада, під час сесії Олексій Петров із трибуни пленарного засідання зачитав заяву про складання повноважень. 43 депутати проголосували за його відставку. Однак обрати нового голову ніяк не вдавалося. Нарешті домовилися провести сесію 25 листопада. І є результат.

Одразу після завершення позачергової сесії розпочалося перше пленарне засідання четвертої сесії восьмого скликання. Засідання вів Володимир Чубірко. У залі — 43 депутати. Сесія повноважна. На розгляд профільні комісії запропонували майже півтора десятка питань, які стосувалися проблем охорони здоров’я, освіти, комунального майна тощо.

До порядку денного також внесли питання про обрання першого заступника і заступника голови ради та нову редакцію питань, що стосуються постійних комісій. Володимир Чубірко вніс кандидатури: Андрія Шекети («Батьківщина») на посаду першого заступника голови обласної ради, а Василя Дем’янчука («Європейська солідарність») — на посаду заступника голови ради. Голосування — таємне. В залі — 44 депутати із 64. 37 голосів (за необхідних 33) віддано за Андрія Шекету, 36 — за Василя Дем’янчука.

Також переобрано голів постійних комісій.

Наступне пленарне засідання заплановано провести 2 грудня.

Довідково

Володимир Чубірко народився 12 жовтня 1976 року в Ужгороді. У 2000 році закінчив економічний факультет Ужгородського державного університету за спеціальністю «Фінанси та кредит», у 2008 році в УжНУ здобув кваліфікацію магістра права. Працював директором комерційних підприємств. Обирався депутатом обласної ради п’ятого та шостого скликань. 31 жовтня 2014 року став головою Закарпатської обласної ради шостого скликання. Обраний депутатом Закарпатської обласної ради восьмого скликання від Закарпатської обласної організації політичної партії «Рідне Закарпаття».

Ужгород.

Фото прес-служби обласної ради.