На знімку: посол Ігор Осташ з сигнальним примірником збірки поезій Василя Стуса.

У Ліванській Академії мистецтв (ALBA) відбувся «Український день», під час якого презентували одразу три книги: «Український Ліван» (автор — посол України в цій країні Ігор Осташ), «Мазепинське Євангеліє» та щойно виданий сигнальний примірник збірки поезії Василя Стуса арабською мовою у перекладі Imadeddine Raef.

Стосовно «Мазепинського Євангеліє», то раніше наше посольство повідомило, що дослідження українського внеску в арабське християнське книгодрукування в Алеппо привели посла Ігоря Осташа до Києва, де в історичних фондах та колекціях Національної бібліотеки України ім. В. Вернадського було знайдено раритетне видання. «Це унікальна пам‘ятка, яка розповідає про спільні величні сторінки історії України та Близького Сходу і є свідченням історичної підтримки гетьмана Івана Мазепи православних Близького Сходу на зламі XVII—XVIII ст. Завдяки факсимільному виданню «Мазепинське Євангеліє» знову повернулося на Близький Схід, на терени Антіохійського патріархату», — йдеться у повідомленні.

«Родзинкою» вечора стало урочисте відкриття пам‘ятника видатній оперній співачці і професорці ALBA у 1950-х Лідії Липковській. Чудову концертну програму підготували фольк-гурт «Онуки» та Marina Vesna, повідомило в Фейсбуці Посольство України в Лівані.

Фото зі сторінки у Фейсбуці Посольства України Лівані.