У вихідні Гогілашвілі їхав у зону ООС. При в’їзді в Донецьку область, на першому блокпості, його машину зупинили. Заступник міністра почав погрожувати співробітникам правоохоронних органів, ображати їх, нецензурно лаятися. Відео інциденту виклали в Інтернет. Розгорівся скандал. Журналісти оприлюднили компромат на чиновника: мовляв, до 2010 року він жив у РФ, має російське громадянство й судимість у Росії... Після чого глава МВС Денис Монастирський заявив, що ініціюватиме дисциплінарне провадження стосовно дій Гогілашвілі.

Потім у Фейсбуці сам заступник міністра повідомив: «Я написав заяву на звільнення. Дякую всім за роботу, професіоналам, які чесно і віддано роблять свою справу. Дякую співробітникам департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України та всім тим, з ким працював у цей час у міністерстві. Так, я винен. Це показовий приклад для всіх, як не треба поводитися. Мені соромно за свою емоційність і нестриманість, але мені не соромно за роботу, яку ми зробили за більш як 2 роки».

13 грудня на сайті Кабінету Міністрів України з’явилася інформація про звільнення Гогілашвілі Олександра Генріховича з посади заступника міністра внутрішніх справ «за власним бажанням».